0 (532) 111 11 09           info@kocaturk.k12.tr

Anasayfa / / FEN VE ANADOLU       Facebookta Paylaş 06.03.2021

FEN VE ANADOLU

SINAVLARA HAZIRLIKTA KOCATÜRK BAŞARI TAKİP PROGRAMI

TYT (Temel Yeterlilik Testi)
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)
KKS (Kocatürk Kabul Sınavı)
KSTS (Kocatürk Seviye Tespit Sınavı)
KKDS (Kocatürk Konu Değerlendirme Sınavı)
KATS (Kocatürk Akademik Takip Sınavı)
ÜGDS (Üniversiteye Giriş Deneme Sınavı)

Kocatürk Okulları’nda akademik eğitime hazırlığın en hızlı sürecine girildiği lise döneminde TYT-YKS odaklı eğitim uygulanmaktadır. Hazırlık süreci 4 yıla dağıtılarak öğrencilerimizin farklı alanlarda kendilerini yetiştirebilmeleri sağlanır. Yıl boyunca ölçme değerlendirme birimimiz tarafından sunulan hizmetlerden faydalanan öğrencilerimizin eksikleri giderilerek, hedefe yönelik çalışma uygulanır.

KOCATÜRK WWAP NEDİR?

Weekend Academy
Winter - Summer School
After School Academy
Personal Training

Ulusal sınavlara hazırlık sürecinde Kocatürk Okulları WWAP Programı kapsamında; hafta sonu kursları, yaz – kış okulları, etütler ve kişiye özel düzenli birebir eğitimler ile desteklenen öğrencilerimizin akademik başarılarının en üst düzeye ulaşması sağlanır.

PROJE YÖNETİMİ VE TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME
Kocatürk Okulları Fen ve Anadolu Liselerinde; proje üreten, buluş yapan, bilimsel çalışmalar yöntemlerini öğrenmiş ve teorik konuları farklı yönleriyle tartışabilen gençler yetiştirmek amacıyla “Olimpiyat Takımları” ve “Proje Araştırma Takımları” kurulmaktadır.

TÜBİTAK Bilim Projelerinde katılmaları için sunulan olanaklar sayesinde öğrencilerimizin önüne geniş ufuklar açılarak; Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji alanlarında bilimsel odaklı olarak yetiştirilmeleri sağlanır.

KOCATÜRK EĞİTİM DESTEK BİRİMLERİ

- Bireysel Rehberlik
- Eğitsel Rehberlik
- Meslek ve Üniversite Tanıtım Çalışmaları
- Üniversite Tercih Danışmanlığı
- Seminer Çalışmaları
- Oryantasyon Programı
- Birey Tanıma Teknikleri
- Sosyal Sorumluluk Çalışmaları
- Danışman Öğretmen Çalışmaları

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK & REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Kocatürk Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörlüğümüz çok sayıda uzman personeli ile çağdaş rehberlik modellerinden yararlanarak; öğrenci merkezli bir yaklaşım ile çalışmalarını planlamakta ve öğrencilerimize bireysel, sosyal, eğitsel ve mesleki alanlarda profesyonel destek hizmeti sunmaktadır.

KOCATÜRK KİŞİSEL GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA PROGRAMI
Programın amacı; öğrencilerimizin ilgi, eğilim doğrultusunda arzuladıkları kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktır.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME
Yıl boyunca öğrencilerimizin girdiği deneme ve kazanım sınavları uzman bir kadrodan oluşan ölçme değerlendirme birimimiz tarafından her branş için ve her branşta konu bazlı olmak üzere değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler web sitemizde yer alan “Kocatürk Online” bilgilendirme sistemimizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Yapılan analizler sonucunda; eksiklerini tamamlamak veya hedefi yükseltmek amacıyla grup etütleri ya da birebir çalışma programları oluşturulmaktadır.

DANIŞMAN ÖĞRETMEN SİSTEMİ
Eğitim Öğretim sürecinde öğrencilerimizin başarı ve becerilerini arttırmak, motive etmek, hedefleri doğrultusunda yönlendirmek ve bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamak amacıyla Kocatürk Okulları’nda her öğrenciye bir danışman öğretmen atanmaktadır.

“KOCATÜRK ONLINE” NEDİR? Online öğrenci bilgilendirme sistemidir.
- Öğrencim devamsızlık yapıyor mu?
- Hangi ödevleri yapması gerekiyor?
- Deneme sınavı sonuçları nedir?
- Öğretmenlerin öğrencim hakkındaki görüşleri nelerdir?
- Etkinlik takviminde bu ay ne var?
- Bu hafta hangi etütler var?

Kocatürk Okulları İngilizce Yabancı Dil Eğitim Programı; okuduğunu anlama, dinlediğini anlama, yazılı anlatım ve sözlü anlatım olmak üzere dilin dört becerisini geliştirme esası üzerine kurulmuştur. Dil kurallarının otomatik kullanımını sağlamaya yönelik “İletişim Becerileri” tabanlı yaklaşım ile öğrencilerimizin arzuladıkları kariyer hedeflerine ulaşması sağlanmaktadır.

Kur sistemi sayesinde aynı seviyelerde bulunan öğrenciler bir araya getirilerek her öğrenciye kendi seviyesine göre ilerleme ve kendi seviyesindeki arkadaşlarıyla dersi takip etme imkanı tanımaktadır.
Kocatürk Okulları’nda aldıkları İngilizce eğitimi sonunda; mezunlarımızın EDEXCEL, TOEFL, SAT, IELTS, KET, PET, FCE gibi sınav sertifikasyonlarına sahip olmaları hedeflenir.

YABANCI DİL SEVİYE HEDEFLERİ

- 9. Sınıf A Kuru B1-B2
- 9. Sınıf B Kuru A1-A2
- 10. Sınıf A Kuru B1-B2
- 10. Sınıf B Kuru A2-B1
- 11. Sınıf A Kuru B2+
- 11. Sınıf B Kuru B1+

Sınırların ortadan kalktığı yeni çağda; ikinci bir dilde de uzmanlaşmayı önemseyen Kocatürk Okulları, dünya ile entegre nesiller yetiştirebilmek amacıyla İspanyolca ve Almanca yabancı dil seçeneklerini öğrencilerine sunmaktadır.

Kocatürk PSP Programı ile hedeflerinize ulaşmak için becerilerini geliştiren ve kapasitelerini tam olarak kullanabilen yeni nesil gençler yetiştiriyoruz.

BİREYSEL GELİŞİME DESTEK PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Yeteneklerini geliştirerek bunları kendisinin ve toplumun yararına kullanabilen, kendini tanıyabilen, ne istediğini ifade edebilen, bireysel hedeflerini belirleyerek sorumluluk alabilen, akademik gelişimlerinin yanı sıra;
sosyo-kültürel, fiziksel ve bilimsel alanlarda da farkındalık yaratabilen bireyleri topluma kazandırmaktır.

- Bilimsel Gelişime Destek
- Bilişsel Gelişime Destek