0 (532) 111 11 09           info@kocaturk.k12.tr

Anasayfa / / HAVACILIK LİSESİ       Facebookta Paylaş 17.02.2021

HAVACILIK LİSESİ

SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNE ADIM ATIP
GÖKYÜZÜNDE İZ BIRAKMAK İSTEYENLERE…

- Host ve Hosteslik
- Havayolu Temsil
- Yolcu Hizmetleri
- Harekat ve Apron Hizmetleri
- Yük Kontrolü ve Haberleşme RAMP; Ramp Kargo ve Posta
- Birim Yükleme Gereçlerinin Kontrolü
- Uçak Hat Bakımı
- Uçuş Operasyon
- Lojistik Hizmetleri
- İkram ve Servis
- Gözetim ve Yönetim
- Sivil Havacılık Güvenliği
- Tehlikeli Maddeler

- KPSS ŞARTI ARANMADAN İŞ ALIMI YAPILAN TEK MESLEK GRUBU

- ÜNİVERSİTELERİN ÖN LİSANS BÖLÜMLERİNE EK PUANLA GİRME AVANTAJI

- ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜNYA ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞMA İMKANI

KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?
Ortaokul (8.Sınıf)’dan mezun olduktan sonra 9. Sınıfın herhangi bir döneminde, 10. Sınıfın başında ve herhangi bir Havacılık Lisesi’nin ilgili dalında eğitim alıyorsa 11. Ve 12. Sınıf başında okulumuza kayıt veya nakil olabilirler.

SİVİL HAVACILIK YER HİZMETLERİ MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI
ile ülkemizin Havacılık sektöründeki iş gücü ihtiyacına alanında uzman kadrosu ile katkı sağlamayı amaçlayan Kocatürk Havacılık Liseleri; havalimanlarımızdaki kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisine, gençlerimizi en uygun meslek alternatiflerine yönlendirmektedir.
Havayolu ulaşımını tercih eden bir kişinin hizmet almaya başladığı ilk noktadan, seyahatinin tamamlandığı son noktaya kadar direkt veya dolaylı olarak aldığı tüm hizmetler hakkında eğitim alacak olan öğrencilerimiz; yerinde sunulan uygulamalı staj olanakları ile bu bilgilerini pratikte de pekiştirme fırsatına sahip olacaktır.
Yer Hizmetleri Yönetimi Eğitim Programımızdaki eğitim modülleri Sivil Havacılık temel prensipleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Geleceğini havacılık mesleği ile güvence altına almak isteyen öğrencilerimiz; havacılık sektöründe söz sahibi olan uluslararası, bölgesel ve ulusal sivil havacılık otoritelerini tanıyacak ve hava trafiğinin küresel bazda işleyişine hakim olacak şekilde eğitim alacaklardır.

Uçak tiplerini ve özelliklerini detaylı olarak inceleyecek olan öğrencilerimiz aynı zamanda uçak ve ekip planlamaları, uçuş planlamaları, uçuş evrakları vb. bir uçağın sefer öncesi hazırlık operasyonunu içeren iş süreçleri hakkında temel mesleki donanımları edineceklerdir.