ORTAOKUL EĞİTİM SİSTEMİ Facebookta Paylaş

Eğitimin genç dünyalara açılan çağdaş kapısı
-Kocatürk Okullarında eğitim her sabah 20 dakikalık okuma saati ile başlar.
-Bireyselleştirilmiş Eğitim Destekli Tam Öğrenme Modeli (BTM) uygulanır.
-Kocatürk Öğrencileri için Okul Rehberlik Servisinin yürüttüğü Karakter Okulu ve Değerler Eğitimi Programları ile öğrencilerin kişilik gelişimi desteklenir.
- Her öğrenciye alanında uzman bir Eğitim Koçu atanır. Okul – veli -öğrenci arasında bilgi paylaşımı ve denetim bu sistem üzerinden sağlanır. Öğretmenlerimizin hem birebir görüşme saatlerinde hem de telefon aracılığı ile sağlanan bilgi akışı ve iletişim , öğretmen tarafından okul yönetimine aylık raporlanır.
-Hafta sonu 7 ve 8.sınıf öğrencileri için her hafta , 5 ve 6.sınıf öğrencileri için dönüşümlü akademik tamamlama ve yetenek kursları yapılmaktadır. Aynı şekilde hafta içi her gün 5,6,7,8.sınıf öğrencileri için akademik etüt ve ödev etütleri ile öğrencilerimizin gelişimi okul tarafından desteklenir.
-TEOG hazırlık çalışmaları kapsamında , birebir dersler ,hafta içi her gün uygulanan akademik kurslar,sınav öncesi hızlandırma programı ve her hafta sonu akademik kurslar yapılmaktadır. Ayrıca 8.sınıf öğrencileri için yoğun bir deneme sınavı programı uygulanır ve sınav sonunda öğrencilerin seviye sınıfları ile eksik olan konuları tamamlanır.
-Yaz ve Kış eğitim kampları ile eğitim-öğretimi eğlenceli hale getirmekteyiz.
-5, 6, 7.sınıf öğrencileri için yoğun uygulanan deneme sınavları ile akademik gelişimi izleme programı uygulanır. Her sınav sonrasında öğrenciye sınav karnesi verilerek eksiklerini görmesi sağlanır.Sınav sonrasında eksik kazanımı olan öğrenciler birebir derslere alınarak eksikleri tamamlanır.
-Sosyal sorumluluk projeleri ve geleneksel okul etkinlikleri ile sosyal-kültürel gelişim desteklenir.
-Sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler ile öğrenci gelişimi desteklenir.
-MEB kazanımlarını temel alarak eğitim ve öğretim programlarımızı planlamaktayız. TEOG sınavının temel kazanımları kapsamında öğrencinin yorumlama yeteneğini geliştirmek adına açık uçlu sınav uygulamalarını ve ünite sonu konu tarama sınavlarını uygulamaktayız.
-Tüm sınıf seviyelerinde Aktif Öğrenme metodları uygulanır.
-İkinci sınıftan itibaren her öğrenci kendi seçtiği kulüp dersine katılır. Tubitak Kulubü ve Bilim Kulüpleri ile ulusal ve uluslar
arası yarışmalara katılım sağlanır.Robotik Kulubü ile yaratıcı ve çözüm üreten çocuklar yetiştirmek hedeflenir.
Kulüpler

• Öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlar.
• Kendine güven duygusunu artırır.
• Düzenli çalışma alışkanlığı kazandırır.
• Etkin zaman yönetimini sağlar.
• Bedensel, zihinsel ve kültürel anlamda gelişimlerini hızlandırır.

- TEOG sınavları ve orta öğretime geçiş uzun ve yorucu bir süreç bu sürecin sonunda öğrencilerimizi elde ettikleri OGES puanlarına göre tercih ve yerleştirme işlemleri beklemektedir. Okulumuz bu süreçte de öğrenci ve velilerimize rehberlik yapmaktadır.
-Öğrencilerimiz her açıdan tam donanımlı olarak merkezi ortak sınavlara hazırlanmaktadırlar. TEOG Sistemini tanıtan seminerler,Teog deneme sınavları, Heyecan, motivasyon seminerleri,Sınav kaygısı semineri,Başarı seminerleri,
Sınav sürecinde ve sınava yaklaşırken dikkat edilmesi gereken hususlar, konulu seminerler düzenlenerek, sınavlarda maksimum başarı hedeflenmektedir.

-Teknolojik donanıma sahip sınıflar ve laboratuarlarda eğitim-öğretim yapılır.
-Ortaokul öğrencileri için Vitamin programı ile öğrencinin eğitim süreci ve ödevleri takip edilir.
- Online Öğrenci Bilgi Sistemi ile aylık etkinlikler,duyurular,yapılan akademik çalışmalar,sınav sonuçları veli ve öğrenci ile paylaşılır.
-Ortaokul Türkçe Programı kapsamında okullarımıza her ay bir yazar konuk edilerek imza günü ve söyleşi gerçekleştirilir.Her gün yapılan okuma saati, okuma alışkanlığının kazanılması için ilk adımdır.Ortaokul kademesinde Her aya bir Kitap Kurdu projesi ile kitap okuma sevgisi arttırılmaya çalışılır.
-Matematikten korkmuyoruz her ay Ayın Sorusu nu bilen öğrencimize Kocatürk Ayın Matematikçisi kupasını veriyoruz.Bunun dışında her yıl Pi Günü Kutlamaları ve Cahit Arf Matematik Günleri ile aktif, kendine güvenen , analitik düşünebilen ve matematiği seven öğrenciler yetiştiriyoruz.
-Eco School çalışmalarını okul eğitim programı içine entegre ederek , disiplinler arası uyum ile birlikte yürütülmesini sağlıyoruz.
-Sene sonu Fen Bilim Şenlikleri ile analitik düşünebilen, üreten, düşünen gençler yıl boyunca çalıştıkları projelerini yıl sonunda sergilemektedir.
- Uluslar arası akreditasyon ve sertifika programı olan EDEXCEL ile kendi programını oluşturan Kocatürk Kolejinde tüm öğrencilerimize yurtdışındaki üniversitelerin kapısını açıyoruz.