2017 Robotik Dünya İkincisi Facebookta Paylaş

Kocatürk Okulları Dünya ikincisi oldu. MARMARA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü MUFE Robotics Teamin düzenlediği 2.Uluslararası Marmara Robot Yarışmasına katılan Kocatürk Okulları 15 Temmuz Demokrasi Mücadelesinde kolunu kaybeden Gazilere atfen yaptıkları robot el projesiyle Dünya ikincisi oldu. 215 proje arasından ilk 9 a kalarak finale yükselen Kocatürk Okulları Teknoloji ekibi üniversiteli rakiplerini geride bırakarak Dünya 2.liği elde etti.Kocatürk Okulları Teknoloji ekibi ,Temmuz ayında Çin Halk Cumhuriyetinin başkenti Pekinde düzenlenecek olan Robot Challange yarışması için hedeflerinin altın madalya olduğunu ifade ettiler. Uluslararası alandaki bu yarışma 25-26 Şubat 2017 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde gerçekleşti.Türkiyenin her kesiminden ve yurtdışından birçok lise ve üniversite öğrencisinin izleyici veya yarışmacı olarak katıldığı organizasyonda, katılımcılar Şefin Spesiyali, İstanbulun Fethi, Robotenis, Kara şimşek olmak üzere yeni ve Mini Sumo, Bayrak Yarışı ve Serbest olmak üzere de tanıdık kategorilerde robotlarını yarıştırabilme ve sergileyebilme fırsatı buldu. Kocatürk Okulları Kurucusu Mustafa Kocatürk elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri ve öğretmenleri kutlayarak başarıların devamını diledi, Çocuklarımızın modern bilim anlayışını benimseyip hayata geçirebilmeleri adına elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. diye konuştu.

• Tarih: 26.02.2017